راهنمای خرید گوشی موبایل

0
193
راهنمای خرید گوشی

با رشد تکنولوژی موبایل‌ها تصمیم گیری در مورد نحوه انتخاب یک تلفن مستلزم این است که از قبل چند سؤال کلیدی از خود بپرسید و به کمک یک راهنمای خرید گوشی گزینه های خود را محدود کنید. قبل از ظهور گوشی‌های هوشمند، تصمیم گرفتن اینکه کدام تلفن همراه برای نیازهای شما مناسب‌تر است، چندان دشوار نبود. اما این روزها داستان متفاوت است و با ویژگی های اضافه شده همیشه این سوال وجود دارد که کدام هوشمند گوشی را باید خرید و صد البته با چه قیمتی؟

هنگام انتخاب یک تلفن هوشمند باید چندین جنبه را در نظر گرفت. ما راهنمای خرید گوشی هوشمند جامعی را برای انتخاب گوشی هوشمند مناسب به شما ارائه می کنیم. هدف ما از انتشار این مقاله این بوده تا با اطلاعات کافی و آگاهانه، گوشی موردنظر خود را انتخاب کنید و از خرید خود رضایت داشته باشید.

 پیش از خرید موبایل، این راهنمای خرید گوشی را بررسی کنید

راهنمای خرید گوشی

این روزها گوشی‌های موبایل با تنوع بالایی در بازار عرضه می‌شوند. این تنوع می‌تواند برای انتخاب یک گوشی مناسب، چالش‌برانگیز باشد؛ بنابراین لازم است که پیش از خرید به یک‌سری نکات مهم توجه داشته باشند. این نکات عبارت‌اند از:

نیازهای خود را بشناسید.

اولین چیزی که در این راهنمای خرید گوشی به پرداخته ایم، مشخص کردن انتظارات و نیازهای شما از گوشی همراه جدید است. اینکه قرار است از گوشی برای چه‌کارهایی استفاده کنید در انتخاب شما بسیار تأثیرگذار خواهد بود. اگر به عکاسی و فیلم‌برداری علاقه دارید، باید به کیفیت دوربین گوشی توجه ویژه‌ای داشته باشید. اگر به بازی‌های سنگین علاقه دارید، باید به قدرت پردازنده و گرافیک گوشی توجه کنید. اگر به تماشای فیلم و سریال علاقه دارید، باید به کیفیت صفحه‌نمایش گوشی توجه کنید.

بودجه را را در اولویت قرار دهید

همان‌طور که می‌دانید گوشی‌های موبایل در بازه‌های قیمتی مختلفی عرضه می‌شوند. قبل از خرید گوشی، بودجه خود را در نظر بگیرید و در آن بازه قیمتی، بهترین گوشی مناسب خود را انتخاب کنید.

مشخصات فنی گوشی را بررسی کنید.

پس از شناخت نیازهای خود و تعیین بودجه، باید مشخصات فنی گوشی مثل سیستم‌عامل، پردازنده، رم، صفحه‌نمایش، دوربین و ظرفیت باتری را بررسی نمایید.

نظرات کاربران را بخوانید.

نظرات کاربران یکی از بهترین گزینه ها برای راهنمای خرید گوشی است. پس قبل از خرید گوشی، نظرات کاربران را در مورد آن مطالعه کنید.

گوشی را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید.

برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، گوشی منتخب خود را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید.

سیستم‌عامل در راهنمای خرید گوشی

راهنمای خرید گوشی

سیستم‌عامل، نرم‌افزاری است که به دستگاه‌های دیجیتالی مانند گوشی‌های موبایل، تبلت‌ها و کامپیوترها این امکان را می‌دهد تا برنامه‌ها و بازی‌های مختلف را اجرا کنند. دو سیستم‌عامل اصلی گوشی‌های موبایل، اندروید و iOS هستند در ادامه بیشتر درباره هر یک توضیح خواهیم داد.

سیستم‌عامل اندروید

اندروید یک سیستم‌عامل متن باز است که توسط گوگل توسعه یافته و محبوب‌تری بیشتری نسبت به iOS دارد. این نوع سیستم‌عامل در گوشی‌های موبایل بسیاری از برندها از جمله سامسونگ، هواوی، شیائومی و… استفاده می‌شود.
از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم‌عامل اندروید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انعطاف‌پذیری بالا: سیستم‌عامل اندروید یک سیستم عامل انعطاف‌پذیر است که به کاربران اجازه می‌دهد تا ظاهر و عملکرد گوشی خود را مطابق با نیازهای خود شخصی‌سازی کنند.
  • پشتیبانی گسترده از برنامه‌ها: اندروید قابلیت پشتیبانی از طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها و بازی‌ها را دارد.
  • قیمت مقرون‌به‌صرفه: گوشی‌های اندرویدی معمولاً ارزان‌تر از گوشی‌های iOS هستند.

سیستم‌عامل iOS

iOS یک سیستم‌عامل اختصاصی است که توسط اپل توسعه‌یافته و در گوشی‌های هوشمند اپل مانند آیفون و آیپد مورداستفاده قرار می‌گیرد.

از مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم‌عامل iOS می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رابط کاربری کاربرپسند: این سیستم‌عامل دارای رابط کاربری کاربرپسند و ساده‌ای است که کاربری ساده و لذت‌بخشی دارد.
  • امنیت بالا: سیستم‌عامل iOS از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.
  • پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت: اپل به‌ طور منظم برای گوشی‌های iOS خود به‌روزرسانی‌های امنیتی و نرم‌افزاری جدیدی را ارائه می‌دهد که به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کند.

انتخاب سیستم‌عامل گوشی‌های موبایل، یک تصمیم شخصی است و به عوامل مختلفی مانند نیازها، بودجه و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. باتوجه‌به محدودیت‌های سیستم‌عامل iOS، انتخاب و خرید گوشی‌هایی با سیستم‌عامل اندروید در ایران بیشتر رواج دارد.

دوربین در راهنمای خرید گوشی هوشمند

راهنمای خرید گوشی

دوربین گوشی‌های موبایل، یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که هنگام خرید گوشی باید به آن توجه کرد. امروزه، دوربین گوشی‌ها نقش مهمی در زندگی کاربران ایفا می‌کند. دوربین گوشی‌های هوشمند بهترین وسیله برای ثبت لحظات خاص زندگی، اشتراک‌گذاری عکس‌ها و فیلم‌ها در شبکه‌های اجتماعی و حتی برای تولید محتوای حرفه‌ای است.
دوربین گوشی‌های هوشمند باید از چند ویژگی‌ خاص و کاربردی برخوردار باشد تا قابلیت گرفتن عکس‌ها و ویدئوهای باکیفیت را داشته باشد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌هایی که دوربین گوشی منتخب شما باید داشته باشد، عبارت‌اند از:

  • سنسور بزرگ: سنسور، بخشی از دوربین است که نور را دریافت می‌کند و آن را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. سنسورهای بزرگ‌‍تر، نور بیشتری را دریافت می‌کنند و این باعث می‌شود عکس‌ها در نور کم، روشن‌تر شوند.
  • لنز باکیفیت: لنز، نور را روی سنسور متمرکز می‌کند. لنزهایی که کیفیت بالاتری دارند، می‌توانند تصاویری را با وضوح و دقت بالاتری ثبت کنند.
  • گشودگی دیافراگم بزرگ‌تر: گشودگی دیافراگم، میزان نوری را که به سنسور می‌رسد، کنترل می‌کند. هر چه گشودگی دیافراگم دوربین بیشتر باشد، عکس‌هایی که در محیط‌های تاریک و شرایط نوری کم می‌گیرید، روشن‌تر و زیباتر خواهند بود.
  • تعداد پیکسل‌ها: تعداد پیکسل‌ها به تعداد نقاط کوچکی گفته می‌شود که در یک راستا قرار می‌گیرند و تصویر را تشکیل می‌دهند؛ بنابراین هرچه تعداد پیکسل‌ها بیشتر باشد، تصویر با وضوح بالاتری ایجاد می‌شود که جزئیات بیشتری در آن مشخص است.
  • فناوری‌های پیشرفته: فناوری‌های پیشرفته مانند تثبیت‌کننده تصویر و زوم اپتیکال در بهبود کیفیت عکس و فیلم‌های گرفته شده با دوربین گوشی تأثیرگذار هستند.

سخت‌افزارها و نرم‌افزارها

راهنمای خرید گوشی

از جمله مهم‌ترین سخت‌افزارهای دوربین گوشی هوشمند عبارت‌اند از:

  1. سنسور اصلی: سنسور اصلی براغی گرفتن عکس‌های معمولی کاربرد دارد.
  2. سنسور فوق عریض: با استفاده از سنسور فوق عریض می‌توان عکس‌هایی با زاویه دید وسیع گرفت.
  3. سنسور تله‌فوتو: سنسور تله‌فوتو در گرفتن عکس‌ها با زوم اپتیکال کاربرد دارد.
  4. سنسور ماکرو: این سنسور برای گرفتن عکس‌ها از سوژه‌های نزدیک مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  5. سنسور تشخیص عمق: سنسور تشخیص عمق برای ایجاد افکت بوکه در عکس‌های پرتره کاربرد دارد.

سخت‌افزار دوربین، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که بر کیفیت عکس و فیلم‌های گرفته شده با دوربین گوشی تأثیر می‌گذارد. پس هنگم خرید به این نکته توجه کنید. البته سخت‌افزار دوربین گوشی‌های هوشمند، تنها بخش مهم آن‌ها نیست. نرم‌افزار دوربین نیز نقش مهمی بر کیفیت عکس و فیلم‌های گرفته شده با دوربین گوشی دارد.

حالت‌های مختلف عکاسی مثل حالت خودکار، حالت پرتره، حالت شب و حالت ماکرو یا تنظیمات دستی مانند ISO، سرعت شاتر، تعادل رنگ سفید و ویرایشگر عکس نیز به‌عنوان نرم‌افزارهای دوربین تأثیرات فراوانی بر کیفیت و وضوح عکس‌ها و فیلم‌های گرفته شده با گوشی دارند.

سایز نمایشگر

اندازه و سایز صفحه‌نمایش گوشی‌های موبایل، یکی از مهم‌ترین عواملی است که زمان بررسی راهنمای خرید گوشی باید به آن توجه کرد. سایز صفحه‌نمایش بر نحوه استفاده کاربر از گوشی تأثیر می‌گذارد و می‌تواند تجربه کاربری کاربر را بهبود ببخشد یا بدتر کند.

سایز نمایشگر گوشی‌های هوشمند با واحد اینچ اندازه‌گیری می‌شود و معمولاً بین 4 تا 7 اینچ است. گوشی‌هایی که دارای صفحه‌نمایش کوچک با سایز زیر 6 اینچ هستند به‌عنوان گوشی‌های کامپکت یا کوچک شناخته می‌شوند. گوشی‌های با صفحه‌نمایش 6 اینچ یا بیشتر نیز در لیست گوشی‌های استاندارد یا بزرگ قرار می‌گیرند.

نوع و تکنولوژی نمایشگر

علاوه بر سایز صفحه‌نمایش، نوع نمایشگر نیز در کیفیت و کارایی گوشی و داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش از کار با گوشی بسیار تأثر خواهد داشت.

به طور معمول در بیشتر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار از دو نوع نمایشگر LCD و AMOLED استفاده می‌شود. نمایشگرهای LCD، روشنایی کم‌تری نسبت به نمایشگرهای AMOLED دارند، اما کنتراست آن‌ها در مقایسه با نمایشگرهای AMOLED بالاتری دارند.

زاویه دید گسترده

زاویه دید، حداکثر زاویه‌ای است که می‌توانید صفحه‌نمایش گوشی را از چشم خود دور کنید و بااین‌حال همچنان بیننده تصاویری واضح و شفاف باشید. زاویه دید گوشی‌های هوشمند، معمولاً بین 160 درجه تا 170 درجه است.

تکنولوژی رنگ‌ها

تکنولوژی رنگی، نحوه نمایش رنگ‌ها در صفحه‌نمایش گوشی را تعیین می‌کند. sRGB و DCI-P3 دو نوع از تکنولوژی‌های پرکاربرد و اصلی مورداستفاده در گوشی‌های هوشمند هستند. به یاد داشته باشید که فناوری رنگی sRGB، طیف رنگی محدودتری نسبت به فناوری رنگی DCI-P3 دارد.

رفرش ریت

رفرش ریت به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که صفحه‌نمایش گوشی در هر ثانیه به‌روزرسانی خواهد شد. واحد اندازه‌گیری رفرش ریت، هرتز (Hz) است و هر چه بالاتر باشد، تصاویر روی نمایشگر روان‌تر و طبیعی‌تر نمایش داده می‌شوند.
در فیلم‌ها و سریال‌ها، رفرش ریت بالا باعث می‌شود که حرکت‌ها و تصاویر روان‌تر و طبیعی‌تر به نظر برسند. این امر به‌ویژه در صحنه‌های اکشن و پرتحرک، بسیار تأثیرگذار است. در بازی‌های ویدئویی، رفرش ریت بالا باعث می‌شود که بازی‌ها روان‌تر و لذت‌بخش‌تر به نظر برسند و به‌ویژه در بازی‌های اکشن و رقابتی، تأثیر زیادی دارد.
رفرش ریت‌های معمولی 60 هرتز و 90 هرتز هستند و تصاویری در حد استاندارد را پخش می‌کنند. رفرش ریت‌های بالاتر مانند 120 هرتز و 144 هرتز به پخش تصاویری فوق‌العاده زیبا و طبیعی کمک می‌کنند.

انتخاب حافظه رم گوشی

حافظه رم (Random Access Memory)، حافظه‌ای است که به‌ طور موقت داده‌ها و برنامه‌های در حال اجرا در آن ذخیره می‌شوند. هرچه مقدار حافظه رم گوشی بالاتر باشد، برنامه‌ها سریع‌تر باز می‌شوند و تأخیری کم‌تری خواهند داشت و همچنین به‌صورت روان‌تری اجرا می‌شوند. علاوه بر این مولتی‌تسکینگ (استفاده از چند برنامه به‌صورت هم‌زمان) نیز راحت‌تر خواهد شد.

دو نوع اصلی حافظه رم گوشی‌های هوشمند، LPDDR4x و LPDDR5 هستند. حافظه رم LPDDR4x سریع‌تر از LPDDR5 است، اما LPDDR5 جدیدتر است و مصرف انرژی کم‌تری دارد؛ یعنی در مصرف باتری صرفه‌جویی می‌کند.

اگر به دنبال بهترین عملکرد گوشی هستید، گوشی با حافظه رم 8 گیگابایتی یا بالاتر را انتخاب کنید.

انتخاب پردازنده گوشی

پردازنده (CPU)، یکی از مهم‌ترین اجزای گوشی‌های هوشمند است که پردازش اطلاعات و اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد. پردازنده قوی‌تر، باعث عملکرد سریع‌تر گوشی خواهد شد و همچنین اجرای روان‌تر برنامه‌ها را سبب خواهد شد.

دو نوع اصلی پردازنده گوشی‌های هوشمند، پردازنده‌های ساخت کوالکام و پردازنده‌های ساخت مدیاتک هستند. پردازنده‌های کوالکام قوی‌تر از پردازنده‌های مدیاتک هستند و به همین دلیل پردازنده‌های مدیاتک ارزان‌تر از پردازنده‌های کوالکام هستند.

هنگام انتخاب گوشی، پردازنده آن را بررسی کنید و به این نکاتی که در ادامه بیان شده، توجه کنید:

  1. نوع پردازنده: کوالکام یا مدیاتک
  2. فرکانس پردازنده: هرچه فرکانس پردازنده بالاتر باشد، پردازنده عملکردی قوی‌تر خواهد داشت.
  3. تعداد هسته‌های پردازنده: هرچه تعداد هسته‌های پردازنده بیشتر باشد، قابلیت اجرای برنامه‌های بیشتری را به طور هم‌زمان خواهد داشت.
  4. پردازنده گرافیکی: پردازنده گرافیکی مسئول پردازش تصاویر و انیمیشن‌ها است. پردازنده گرافیکی قوی‌تر، باعث می‌شود که بازی‌ها و تصاویر با کیفیت بهتری به نمایش درآیند و قدرت پردازش گرافیکی دستگاه برای اجرای برنامه‌های سنگین بالاتر باشد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید