رجیستری گوشی مسافری – هزینه رجیستر گوشی موبایل

0
4929
رجیستر گوشی مسافری
رجیستر گوشی | رجیستر گوشی مسافری

رجیستری گوشی مسافری چگونه انجام می شود؟

یکی از اقدامات دولت در سال‌ های اخیر برای کاهش میزان قاچاق گوشی‌ های موبایل، طرح رجیستر گوشی بود که تحت نظر سامانه‌ ای به نام همتا انجام می‌ شود. در این طرح علاوه بر این که وارد کنندگان گوشی موبایل باید دستگاه‌ های خودشان را در سامانه ثبت کنند، رجیستری گوشی مسافری هم اجباری است. یعنی اگر در سفر خود به یکی از کشور های خارجی، گوشی موبایل خریداری کرده‌اید، برای استفاده از آن در کشور باید روند ثبت در سامانه همتا را پیگیری کنید.

در ادامه با تیم ایویز همراه باشید تا با روند رجیستر گوشی‌ های موبایل مسافران آشنا شویم.

روند ثبت دستگاه یا رجیستری گوشی مسافری

در این بخش با توجه به اطلاعیه‌ هایی که در سامانه همتا منتشر شده، روند رجیستر گوشی موبایل را بررسی می‌ کنیم. طبق آخرین اطلاعیه این سامانه که در تیر ماه 1400 منتشر شده، ثبت دستگاه‌ های مسافری فقط به شکل حضوری در گمرک امکان پذیر است.

البته این قانون در صورتی مشمول دستگاه شما می‌ شود که بخواهید بیش از 30 روز از آن در ایران و از اپراتور های داخلی کشور استفاده کنید.

برای این که رجیستر گوشی مسافری بدون مشکل انجام شود، لازم است که در همان لحظه ورود به کشور برای ثبت دستگاه خود اقدام کنید. برای این کار باید 3 مرحله‌ ای را که در ادامه توضیح می‌ دهیم، پشت سر بگذارید.

فروش عمده موبایل

1. مراجعه حضوری

همان طور که بالاتر هم گفتیم اگه گوشی موبایل تهیه کرده‌اید و قرار است از آن بیش از 30 روز در ایران استفاده کنید، باید طرح رجیستری گوشی مسافری را بپذیرید. برای این کار در لحظه ورود به صورت حضوری باید در مبادی ورودی حاضر شوید تا اطلاعات شما بررسی شود.

در این مرحله اطلاعات شخصی شما و اطلاعات دستگاه توسط گمرک ثبت می‌ شود.

نام و نام خانوادگی، کد ملی (شناسه فراگیر برای اتباع) و شماره تماس مسافر در این مرحله از او گرفته می‌ شود. اطلاعات دستگاه هم مربوط به شناسه‌ هایی است که روی جعبه دستگاه دیده می‌ شوند به علاوه مدل و مشخصات دیگر.

2. پرداخت عوارض

بعد از این که در لحظه ورود اطلاعات به صورت حضوری ثبت شدند، تا یک ماه فرصت دارید که به سایت گمرک به نشانی https://epl.irica.gov.ir وارد شوید و عوارض دستگاه را پرداخت کنید تا رجیستر گوشی بدون مشکل انجام شود.

روند مذکور برای مسافران ایرانی است. رجیستری گوشی مسافری اتباع روند دیگری دارد. این افراد باید بعد از مدت یک ماه از حضورشان در ایران به صورت حضوری به یکی از نزدیک‌ ترین گمرک‌ های اجرایی مسافری مراجعه و عوارض را پرداخت کنند.

3. کد فعال‌سازی گوشی موبایل

بعد از پرداخت عوارض برای تکمیل روند رجیستر موبایل، باید اطلاعات مربوط به پرداخت خودتان را از طریق سامانه همتا به کارشناسان بفرستید. کارشناسان اطلاعات شما را بررسی می‌کنند و به شماره تماسی که در لحظه ورود از شما گرفته شد، پیامکی می‌ آید. مضمون این پیام می‌تواند یکی از 2 حالت زیر باشد:

  • اگر شماره تماس اعلام شده به نام خودتان باشد، کد فعال‌ سازی برای شما ارسال می‌ شود.
  • اگر شماره تماس به نام خودتان نباشد در این پیامک از شما می‌ خواهند که یک سیم کارت به نام خودتان تهیه کنید. بعد از خریداری سیم کارت می‌ توانید در سامانه همتا یک کارتابل تشکیل دهید و وارد بخش اطلاعات ثبت مسافری شوید تا کد فعال‌ سازی برای رجیستری گوشی مسافری خودتان را دریافت کنید.

بعد از این که کد فعال‌ سازی را دریافت کردید، از طریق سامانه همتا و با وارد کردن اطلاعاتی مثل شناسه IMEI و اطلاعات شخصی خودتان، گوشی موبایل را رجیستر و فعال می‌کنید.

اگر با وجود ثبت در گمرک، کد فعال‌سازی همتا را دریافت نکردم، چه کنم؟!

زمانی که برای رجیستری گوشی مسافری خودتان عوارض گمرک را پرداخت می‌کنید، باید از قوانین گمرک اطلاع داشته باشید. طبق قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران، دستگاه شما می‌ تواند شرایط ثبت مسافری را نداشته باشد. در این شرایط گمرک اطلاعات را برای سامانه همتا نمی‌ فرستد و امکان دریافت کد فعال‌ سازی از همتا وجود ندارد.

بنابراین همیشه پرداخت موفق در گمرک به معنای تکمیل روند رجیستر گوشی موبایل نیست. در این شرایط کارشناسان، اطلاعات گمرکی را با مشخصات ظاهری و فنی دستگاه شما مطابقت می‌ دهند. بعد از این که کارشناسان مربوطه از صحت اطلاعات مطمئن شدند، امکان دریافت کد فعال‌ سازی از سامانه همتا برای شما وجود خواهد داشت.

اگر عوارض گمرک را برای رجیستری گوشی مسافری پرداخت کردید اما هنوز دستگاه شما در سامانه همتا دیده نمی‌ شود، باید موضوع را از طریق گمرک پیگیری کنید. ممکن است نیاز باشد که اطلاعات ویرایش یا کامل‌ تر شوند. زمانی که اطلاعات دستگاه شما کامل باشد به صورت اتوماتیک در همتا ثبت خواهد شد. پس برای پیگیری این موضوع لازم نیست به سامانه همتا تیکت ارسال کنید.

برای رجیستر گوشی موبایل مسافری هرگز بدون ارائه اطلاعات از سالن خارج نشوید!

در سال‌ های اخیر با توجه به شرایط همه‌ گیری کرونا، تغییراتی در روند رجیستری گوشی مسافری رخ داده است. در سال گذشته رجیستری گوشی به طور کامل در مبادی ورودی انجام می‌ شد که این موضوع باعث به وجود آمدن صف‌ های طولانی و معطلی‌ های بسیار بود.

در سال جدید و از دی ماه 1399 روند رجیستر گوشی موبایل غیرحضوری شد. با این حال توجه داشته باشید که برای ثبت بدون دردسر گوشی موبایل خود به هیچ عنوان نباید بدون ارائه اطلاعات از سالن خارج شوید.

در حال حاضر طبق مذاکرات صورت گرفته در رابطه با روند رجیستری گوشی مسافری، ثبت اطلاعات مسافر و مشخصات دستگاه در بدو ورود مسافر توسط کارشناسان گمرکات اجرایی سالن انجام می‌شود.

مشخصات فرد به علاوه شناسه‌ های IMEI دستگاه، مهم‌ترین اطلاعاتی هستند که برای رجیستر دستگاه به آنها نیاز است. در صورتی که مسافر بدون ارائه اطلاعات از سالن خارج شود به دلیل محدودیت‌ های سیستمی حال حاضر، دیگر امکان ثبت اطلاعات در سامانه گمرک وجود ندارد.

سامانه EPL که متعلق به گمرک جمهوری اسلامی است با همکاری سامانه ناجا فعالیت دارد تا از هر گونه ورود دستگاه‌ های قاچاق جلوگیری کند. بنابراین رجیستری گوشی فردی که در بازه زمانی مورد نظر وارد کشور نشده یا اصلا مسافر نبوده، امکان پذیر نیست.

شرایط رجیستری گوشی موبایل در سال ۱۴۰۱

شرایط رجیستری گوشی موبایل در سال 1401

در آیین نامه جدیدی که برای ثبت و رجیستری گوشی مسافری اعلام شده، مسافرین باید پیش از خروج از فرودگاه، در گمرک فرودگاه و با کارت بانکی خود، عوارض گمرکی را پرداخت کنند. طبق جدیدترین تصمیمات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، عوارض گمرکی گوشی مسافری فقط از طریق کارت بانکی شخص مسافر قابل پرداخت است و اگر به هر دلیل امکان پرداخت عوارض در زمان ورود به کشور مهیا نبود، یک مهلت 30 روزه در نظر گرفته شده که افراد برای پرداخت عوارض و رجیستری گوشی های مسافری اقدام کنند.

قوانین جدید به دلیل ورود گوشی های آیفون 14 و لزوم رجیستری گوشی آیفون ابلاغ شده و از 19 مهر 1401 در فرودگاه های کشور، در حال اجراست. موضوع دیگری که این روزها بیشتر از گذشته به آن توجه می شود، عدم امکان ثبت گوشی مسافری بعد از خروج مسافر از منطقه گمرکی است. اگر مسافر منطقه گمرکی را بدون انجام اقدامات رجیستری ترک کند، امکان رجیستر گوشی بعد از آن وجود ندارد. این قانون از اواخر خرداد 1401 از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام و اجرا شد.

در حال حاضر بهترین راه بدون دردسر برای ثبت گوشی های مسافری، پرداخت عوارض با کارت بانکی شخص مسافر در گمرک فرودگاه است که پیچیدگی خاصی ندارد و بعد از آن دردسری برای استفاده از گوشی های مسافری وجود نخواهد داشت.

مردم در زمان خرید گوشی نباید هزینه ای برای طرح رجیستری پرداخت کنند

همزمان با اعلام شرایط رجیستری گوشی موبایل در سال جدید، دهقانی نیا، مدیر کل ستاد مبارزه با قاچاق کالا تاکید کرد که مردم در زمان خرید برای ثبت گوشی نباید هزینه ای پرداخت کنند. بسیاری از فروشندگان گوشی، در زمان فروش مبلغی را به عنوان فعال کردن یا ثبت گوشی دریافت می کنند که قانونی نیست. امکان ثبت گوشی خریداری شده توسط خود خریدار وجود دارد و نباید برای طرح رجیستری هزینه ای پرداخت شود.

اگر با نحوه رجیستری گوشی آشنایی ندارید در ادامه راه های ثبت گوشی را توضیح می دهیم. نکته مهمی که در زمان خرید گوشی باید به آن توجه داشت، بررسی کد IMEI روی جعبه محصول است. کد IMEI که به همراه کد دستوری ارسال می شود باید با کد IMEI روی جعبه محصول یکسان باشد. در زمان خرید گوشی جدید با شماره گیری *7777# استعلام اصالت دستگاه را بگیرید.

آموزش نحوه رجیستری گوشی آیفون، سامسونگ و شیائومی

برای گوشی های اندرویدی و گوشی های کمپانی اپل، روش های مشابهی برای ثبت و رجیستری وجود دارد که خریداران خودشان می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای آن را انجام دهند. از آنجایی که تنوع روش های رجیستری کم نیست، می توانید از روشی استفاده کنید که برای شما ساده تر است.

1. رجیستری گوشی با کد USSD

ساده ترین راه برای رجیستری گوشی دست دوم یا نو، استفاده از کد USSD است. برای این کار کافی است *7777# را با گوشی خود شماره گیری کنید و سپس گزینه 2، یعنی فعالسازی را انتخاب کنید.

بعد از وارد کردن شماره 2 برای فعالسازی، در بخش بعدی باید شماره 15 رقمی IMEI گوشی که روی جعبه آن است را وارد کنید. بعد از کد IMEI، شماره تلفن خودتان را وارد می کنید تا دستگاه برای آن شماره تلفن فعال شود.

با وارد کردن شماره تلفن، یک کد فعالسازی یک بار مصرف برای شما ارسال می شود. حالا کافی است کد فعالسازی را وارد کنید تا فرآیند رجیستری گوشی موبایل به اتمام برسد.

2. رجیستری گوشی با سامانه همتا (سایت و اپلیکیشن)

برای رجیستری گوشی آیفون یا گوشی های اندرویدی می توانید اپلیکیشن سامانه همتا را نصب کنید. این برنامه هم برای سیستم عامل iOS و هم اندروید در دسترس است. اگر علاقه ای به نصب برنامه ندارید، می توانید به سایت سامانه همتا به آدرس https://hamta.ntsw.ir وارد شوید.

اگر قبلا در سامانه ثبت نام کردید از بخش ورود استفاده کنید و برای ثبت نام جدید از دکمه ثبت نام در پایین ورود استفاده کنید. بعد از ورود در بخش مدیریت دستگاه ها، روی فعالسازی ضربه بزنید و بعد از ورود اطلاعات خواسته شده، فعالسازی گوشی را انجام دهید.

مراحل رجیستری گوشی در وب سایت و اپلیکیشن سامانه همتا یکسان است و می توانید از هر کدام آنها بسته به راحتی خود استفاده کنید.

پرفروش‌ ترین گوشی‌ های اندرویدی در سال ۲۰۲۲

نحوه رجیستری گوشی دست دوم یا کارکرده

بسیاری از افراد تصور می کنند رجیستری گوشی کارکرده دردسر زیادی دارد و برای این کار به فروشنده های موبایل مراجعه می کنند که شاید مجبور شوند هزینه ای هم پرداخت کنند. در حالی که دریافت هزینه برای طرح رجیستری گوشی قانونی نیست.

برای رجیستری گوشی دست دو و کارکرده باز هم می توانید از کد USSD یعنی *7777# یا سامانه همتا استفاده کنید که در ادامه توضیح می دهیم.

1. رجیستری گوشی کارکرده با کد USSD

برای رجیستری گوشی موبایل با این روش باید کد *7777# را با گوشی فروشنده شماره گیری کرده و از بین گزینه ها، شماره 3، یعنی انتقال مالکیت را انتخاب کنید. در مرحله بعد کدهای IMEI ثبت شده برای شماره تلفن روی گوشی ظاهر می شود. شماره مربوط به کد IMEI دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید وارد کنید.

بعد از مشخص شدن دستگاهی که قرار است انتقال دهید، شماره موبایل خریدار را وارد کنید. در نهایت در مرحله آخر کافی است اطلاعات را تایید کنید. بعد از این کار یک کد فعالسازی به شماره موبایل خریدار ارسال می شود. حالا خریدار می تواند با کد فعالسازی خود از طریق سامانه همتا، گوشی را به نام خود ثبت کند.

2. رجیستری گوشی دست دوم با سامانه همتا

بعد از ورود به سامانه همتا که هم روی اپلیکیشن و هم وب سایت در دسترس است، در بخش مدیریت دستگاه ها، گزینه ای به نام انتقال مالکیت/فروش دیده می شود. برای انتقال مالکیت ابتدا دستگاهی که قرار است فروخته شود باید از لیست دستگاه ها انتخاب شود. بعد از ضربه روی انتقال مالکیت، شماره موبایل یا شماره ملی خریدار را وارد کنید.

سپس کد فعالسازی برای خریدار ارسال می شود و بعد از آنکه خریدار سیمکارت خودش را روی گوشی جدید قرار داد، با ورود به سامانه همتا می تواند گوشی را برای خودش فعال کند.

نکات مهم برای رجیستری گوشی کارکرده

پیش از خرید گوشی دست دو حتما آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید تا شناسه IMEI دستگاه به شناسه واقعی آن تغییر کند و جعلی یا فیک نباشد. در مرحله بعد، قبل از انتقال مالکیت حتما از دستگاه استعلام اصالت بگیرید. برای این کار با شماره گیری *7777# گزینه استعلام اصالت را خواهید دید.

بعد از تکمیل فرآیند انتقال مالکیت و فعالسازی و رجیستری گوشی موبایل، از فروشنده یک فاکتور بگیرید که مدل دستگاه و شناسه IMEI در آن ذکر شده باشد. اگر دستگاه کارکرده را از فروشگاه خریداری کردید، حتما مهر فروشگاه روی فاکتور باشد تا اگر در آینده مشکلی پیش آمد امکان پیگیری قضایی را داشته باشید.

گوشی مسافرتی و رجیستری گوشی موبایل

به طور کلی هر گوشی موبایل که توسط شخص حقیقی به صورت حضوری وارد کشور شود، به عنوان گوشی مسافرتی تلقی می‌شود. این نوع گوشی‌ها باید در سامانه جامع تجارت الکترونیک رجیستر شوند تا بتوانند در شبکه‌های تلفن همراه فعال باشند و از سیمکارت اپراتورهای مختلف خدمات بگیرند.

منظور از رجیستر کردن گوشی موبایل این است که شناسه‌ منحصر به فرد دستگاه خودتان را در سامانه مربوطه ثبت کنید. این کار باعث می‌شود که گوشی قابل شناسایی و ردیابی باشد و در صورت سرقت یا گم شدن، بتوانید آن را پیدا کنید. همچنین رجیستری گوشی موبایل مانع از ورود گوشی‌های غیرمجاز و تقلبی به بازار می‌شود و از حقوق مصرف‌کنندگان حفاظت می‌کند.

برای رجیستر کردن گوشی مسافرتی‌ می‌توان از سامانه همتا یا کد فعالسازی *7777# استفاده کرد. برای رجیستری گوشی، باید شناسه IMEI آن را در دسترس داشته باشید و سیمکارتی که با آن قصد فعالسازی گوشی را دارید، در داخل دستگاه بگذارید. درگاه اینترنتی سامانه همتا به آدرس www.hamta.ntsw.ir شما را برای رجیستری گوشی راهنمایی‌ می‌کند.

هزینه گمرک گوشی موبایل مسافرتی چقدر است؟

برای اینکه بتوانید رجیستری گوشی موبایل را با موفقیت انجام دهید، ابتدا باید هزینه گمرک گوشی را پرداخت کرده باشید. هزینه گمرک گوشی مسافرتی بستگی به نوع و قیمت گوشی دارد. برای محاسبه هزینه گمرک گوشی می‌توانید از سامانه محاسبه عوارض واردات تلفن همراه استفاده کنید. در این سامانه با وارد کردن نام و مدل گوشی، قیمت خرید آن و نرخ ارز، می‌توانید هزینه گمرک گوشی را به ریال محاسبه کنید.

بر اساس آخرین آیین‌نامه‌ها که مربوط به تیرماه 1401 است، 16 درصد از ارزش اصلی گوشی موبایل را هزینه گمرک آن تشکیل‌ می‌دهد. این 16 درصد شامل موارد زیر خواهد بود:

  • 4 درصد حق گمرک
  • 2 درصد حق بازرگانی
  • 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده
  • 1 درصد عوارض هلال احمر

با توجه به این آیین‌نامه، هزینه گمرک گوشی موبایل ایفون بیشتر از گوشی‌های برندهای دیگر خواهد بود. چرا که ارزش دلاری این گوشی‌ها بیشتر است. البته این درصد ثابت نیست و طبق تصمیم‌های جدیدی که دولت اتخاذ کرده، هزینه کمرگ گوشی‌های پرچم‌دار نسبت به گوشی‌های دیگر بیشتر از 16 درصد خواهد بود. به عنوان مثال هزینه گمرک گوشی موبایل 14 آیفون نزدیک به 22 درصد از ارزش واقعی گوشی است و به جز این 22 درصد، 4 درصد دیگر نیز به هزینه واردات این گوشی اضافه‌ می‌شود. برای اطلاع از هزینه گمرک دقیق گوشی‌های موبایل، بهتر است به سامانه مربوط به آن مراجعه کنید تا از آخرین تغییرات باخبر باشید.

هزینه گمرک گوشی موبایلچگونه هزینه گمرک گوشی موبایل مسافرتی را پرداخت کنیم؟

چطور می‌توانم هزینه گمرک گوشی مسافرتی را پرداخت کنم؟! این سوالی است که بسیاری از مسافران با آن روبرو می‌شوند. برای پرداخت عوارض گمرکی گوشی موبایل مسافرتی، دو روش زیر وجود دارد که‌ می‌توانید یکی از آنها را دنبال کنید. روش اول حضوری و بدون دردسر است و روش دوم استفاده از سامانه اینترنتی گمرک است که در ادامه آن را توضیح‌ می‌دهیم.

1. مراجعه حضوری به یکی از دفاتر گمرک به محض ورود به کشور

این روش ساده‌ترین و سریع‌ترین راه برای پرداخت عوارض گمرکی است. شما باید با همراه داشتن گوشی موبایل خود و پاسپورت، به یکی از دفاتر گمرک که در فرودگاه‌ها، مرزها و بنادر وجود دارند، مراجعه کنید. در این دفاتر، کارشناسان گمرک با توجه به نوع و قیمت گوشی شما، مقدار عوارض را محاسبه و اعلام می‌کنند. سپس کافی است این مبلغ را در صندوق گمرک پرداخت کنید و رسید آن را نزد خود نگه دارید. با این کار می‌توانید گوشی خود را به صورت قانونی وارد کشور کنید.

نکته: رسیدی که از دفتر گمرک تحویل می‌گیرید را در جای امنی نگه دارید. زیرا برای رجیستری گوشی موبایل و فعالسازی آن به اطلاعاتی که در این رسید درج شده، نیاز پیدا خواهید کرد.

2. مراحل پرداخت عوارض گمرک در سایت رسمی گمرک

این روش برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند به دفاتر گمرک به صورت حضوری مراجعه کنند و ترجیح می‌دهند عوارض را به صورت آنلاین پرداخت کنند. برای این کار شما باید به سایت رسمی گمرک بروید و در مرحله اول، شناسه IMEI گوشی را وارد کنید. با این کار استعلام گوشی از سامانه همتا نمایش داده می‌شود و اطلاعاتی مثل برند و مدل دستگاه را خواهید دید.

در صورتی که این اطلاعات با اطلاعات دستگاه شما مغایرت دارد، باید با پشتیبانی سامانه همتا به شماره 096366 تماس بگیرید. اما اگر اطلاعات درست بود، نوع دستگاه را انتخاب کنید تا به مرحله بعد بروید.

در مرحله بعدی اطلاعات هویتی مسافری که دستگاه را وارد کرده، درخواست می‌شود. شماره ملی، شماره سیمکارت و شماره گذرنامه‌ای که در این مرحله وارد می کنید باید با اطلاعات مسافر، دقیقا همخوانی داشته باشد. در غیر این صورت نمی‌توانید به مرحله بعدی بروید.

پس از وارد کردن اطلاعات هویتی، یک کد امنیتی به شماره سیمکارت شما ارسال می‌شود که باید در این مرحله آن را وارد کنید. بعد از این کار، شناسه پرداخت و هزینه گمرک گوشی موبایل نمایش داده می‌شود. در صورتی که اطلاعات بدون نقص است، برای پرداخت اقدام کنید تا به صفحه پرداخت اینترنتی هدایت شوید. برای پرداخت عوارض، باید حتما با کارت بانکی که به نام مسافر است، پرداخت را انجام دهید.

اگر فرآیند پرداخت بدون مشکل باشد، پیام پرداخت موفقیت آمیز را مشاهده خواهید کرد. حواستان باشد که کد پیگیری داخلی و کد پیگیری بانکی به همراه شناسه پرداخت را جایی یادداشت کنید و آن را تا انتهای روند فعالسازی گوشی نگه دارید.

زمانی که پرداخت هزینه گمرک موفقیت آمیز باشد به سایت گمرک برمی‌گردید. حالا کافی است گزینه ارسال اطلاعات به همتا را انتخاب کنید. تا زمانی که این گزینه انتخاب نشود، کد فعالسازی دستگاه ارسال نخواهد شد.

اگر هزینه گمرک گوشی را پرداخت نکنیم چه‌ می‌شود؟

بر اساس قانون گمرک، هر کالایی که از کشورهای خارجی وارد ایران شود باید مطابق با نظام تعرفه گمرکی مورد ارزش گذاری قرار گرفته و مالیات و عوارض قانونی را پرداخت کند. در صورت عدم پرداخت این هزینه‌ها، کالا توسط گمرک ضبط و مصادره‌ می‌شود و خریدار نیز ممکن است به جرایم گمرکی، متهم و مجازات شود.

گوشی‌های خارجی نیز از جمله کالاهایی هستند که باید هزینه گمرک را پرداخت کنند. برای این منظور، خریدار باید پس از وارد کردن گوشی به کشور، از طریق یکی از دو روش بالا هزینه گمرک گوشی موبایل را پرداخت کند. خریدار باید در مدت معینی این هزینه را به حساب گمرک واریز کند و رسید پرداخت را در سامانه همتا ثبت کند. در صورت تایید پرداخت، سامانه همتا گوشی را فعال‌ می‌کند و خریدار‌ می‌تواند از آن استفاده کند.

اما اگر خریدار هزینه گمرک را پرداخت نکند چه اتفاقی‌ می‌افتد؟ در این صورت، سامانه همتا گوشی را غیرفعال‌ می‌کند و خریدار‌ نمی‌تواند با آن تماس بگیرد یا به اینترنت دسترسی داشته باشد. اپراتورها نیز به مدت 30 روز به سیمکارتی که در گوشی مسافری قرار دارد خدمات می‌دهند و بعد از این مدت زمان، دیگر امکان استفاده از سیمکارت وجود ندارد. علاوه بر این گمرک مجاز است با استفاده از شبکه‌های اطلاعاتی، محل قرارگیری گوشی را شناسایی و آن را ضبط و مصادره کند.

بنابراین توصیه‌ می‌شود که خریداران گوشی‌های خارجی حتما هزینه گمرک را پرداخت کرده و از خرید گوشی‌های غیرمجاز و قاچاق خودداری کنند. این کار نه تنها از حقوق خودشان محافظت‌ می‌کند، بلکه به اقتصاد کشور و تولید داخلی نیز کمک‌ خواهد کرد.

جمع بندی

یکی از مسائلی که برای خریداران گوشی موبایل خارجی اهمیت دارد، هزینه گمرک گوشی است. هزینه گمرک گوشی بستگی به نوع و مدل آن دارد و بر اساس قیمت روز بازار جهانی محاسبه می‌شود. برای مثال گوشی‌های سامسونگ، اپل و هواوی از جمله گوشی‌هایی هستند که هزینه گمرک بالایی دارند. هزینه گمرک گوشی موبایل 14 آیفون و پرچم‌داران برندهایی مثل سامسونگ، اغلب بیشتر از سایر گوشی‌های موبایل است. هزینه گمرک گوشی موبایل ایفون، شیائومی، سامسونگ و… را می‌توان با استفاده از سامانه‌های اطلاع‌رسانی گمرک به صورت دقیق به دست آورد. یکی از روش‌هایی که در این مقاله توضیح دادیم را برای اطلاع از هزینه گمرک گوشی مسافری دنبال کنید تا بتوانید با پرداخت این هزینه، رجیستری گوشی موبایل را بدون دردسر انجام دهید.

در نهایت پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاع دقیق از قوانین ورود گوشی‌های مسافری و هزینه واردات آنها، حتما اخبار را از مراجع رسمی دنبال کنید تا اطلاعات را به صورت به‌روز و دقیق در اختیار داشته باشید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید